TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 09. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zuzik721

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 21459
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136831.30 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 21 min

Přátelé

zuzik721

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kolik nabudou rýže, luštěniny nebo těstoviny po uvaření...

19. 10. 2015

Hmotnost jednotolivých komodit se ze 100g v syrovém stavu zvýší po tepelné úpravě vařením o cca % takto:
Rýže 200%
Rýže natural 175%
Těstoviny 150%
Čočka 180%
Fazole 160%
Hrách 130%
Hrách loupaný 150%
Sójové boby 160%
Pohanka 200%
Jáhly 250%
Kroupy 230%
Sójový granulát 300%

 

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 09. 2016 13:08
Děkuji
21. 10. 2015 09:42
Děkujeme za praktické shrnutí. Mně to u některých položek vycházelo také trochu jinak, ale samozřejmě to záleží na délce vaření (někdo má rád rozvařenější, někdo tvrdší) a také například u rýže na druhu.
Zde jsou moje výpočty:
těstoviny 230 %
pohanka 280 %
rýže 250 %
luštěniny 280 %
jáhly 280 %
maso 60 % (opravdu hrubý odhad, u masa záleží hodně na stupni propečení)

V chystané nové databázi se můžete těšit na rozšíření položek i v uvařeném stavu.
Pokud máte nějaké zkušenosti, tak se podělte :)
20. 10. 2015 11:57
Moc děkuji za informaci a bedlivě uložím.
20. 10. 2015 08:36
Tak ja to schvalne vyzkousim, mam pocit, ze mi to vychazelo jinak :) Nevadi, jakmile budu varit, budu to psat a pak to sem hodim :)
20. 10. 2015 06:37
To se může hodit, něco už jsem věděla ( to vyzkoušené), nad něčím jsem tápala, tak teď si to vytisknu, abych to měla při ruce, protože hlava mi tyhle informace moc dlouho neudrží :-(.
19. 10. 2015 21:06
díky za převody!
19. 10. 2015 15:14
Velice užitečná informace. Díky. :-)
12. 01. 2015 18:10
Děkuji Zuzíku, hodí se !
12. 01. 2015 16:02
Jsem ráda, že se vám tyto převody hodí, ale hlavní dík patří Muriele :-)) Poslala mi super odkaz :-)
12. 01. 2015 12:04
mooooooooc užitečné
11. 01. 2015 19:34
tisknu a dávám do kuchařky...
11. 01. 2015 16:35
Zajímavá informace. To se nám může hodit. Díky :-)))
11. 01. 2015 14:40
Zajímavé. Díky, určitě to upotřebím. :-)
11. 01. 2015 11:57
To je velmi zajímavá informace

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři